Puszysty sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na kruchy spód szybko zagnieć i wstaw do lodówki na ok. 30 minut.
2.Przygotuj masę serową ubijając twaróg z miękkim masłem, żółtkami,mąką,koksem,cukrem,cytryną i mlekiem.
Białka ubij na sztywną pianę a następnie delikatnie wymieszaj z masą.
3.Formę o wymiarach ok.25 x 25 cm wyłóż ciastem i podpiecz je przez ok. 15 min w temperaturze 200 stopni.
Po tym czasie na ciasto wylej masę serową i piecz przez ok. 60 min w temperaturze 180 stopni.
4.Na ostudzone ciasto wylej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę i obficie posyp kokosem.
Porady
Do kruchego spodu warto dodać odrobinę aromatu cytrynowego, zyskuje wtedy wspaniałego smaku.
Komentarze