Puszysty sernik

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo szybki w wykonaniu.. a jak świetnie smakuje

  • 60 min

Składniki:

  • ok 40 szt. herbatników kakaowych
    1 kg sera kanapkowego
    1 szkl cukru
    1 budyń śmietankowy na 0,5l lub 0,75l
    0,5l śmietany kremówki 18%
    8 jaj
    1 cukier waniliowy
    szczypta proszku do pieczenia

Puszysty sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka zmiksować z cukrem, dodać powoli ser. W kubku zmiksować kremówkę i 1 łyż cukru. Dodać to do masy serowej. Dodać cukier waniliowy i dobrze wymieszać. Dodać budyń śmietankowy. Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie zamieszać. Posypać szczyptą proszku do pieczenia i delikatnie wymieszać.
  • 2. Na prostokątnej blaszce o wymiarach 40cmx25cm wyłożyć kakaowe herbatniki. Na to wylać masę serową. Piec w piekarniku w tem. 180°C ok 40-50 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy