Puszysty naleśnik z pieczarkami i szynką

5 (174 ocen)

Pyszne i szybkie danie.Możesz dodać dowolne ulubione składniki.

Składniki:

  • Składniki :

    4 pieczarki
    4-6 plasterków szynki
    1 cebula
    50g startego sera
    1 i 3/4 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    2 jajka
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka tymianku
    masło do smażenia.
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki Szynki

Puszysty naleśnik z pieczarkami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotowanie :



    Pieczarki, cebulę oczyść i pokrój na mniejsze części. Szynkę pokrój na paseczki. Na patelni roztop niewielką ilość masła i podsmaż warzywa z szynką. Do miski wlej mleko, wsyp mąkę, sól, pieprz, tymianek, paprykę oraz dodaj żółtka. Wymieszaj dokładnie składniki. Wsyp ser. Białka ubij na sztywno, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Na patelni zostaw porcję pieczarek z szynką i wlej odpowiednią ilość ciasta. Smaż z dwóch stron na złoty kolor.

  • 2. Składniki na 3 duże porcje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować