Puszysty biszkopt z truskawkami

4.49 (159 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Wspaniale puszysty i pachnący truskawkami

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 5 sztuk
    - cukier: 1.5 szklanki
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - mąka: 3 szklanki
    - olej: 0.5 szklanki
    - woda: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - truskawki: 20 dekagramów
Wystaw ocenę:

4.49 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysty biszkopt z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy pianę z białek na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy, dodajemy żółtka, ubijamy.
  • 2. Następnie dodajemy resztę składników i delikatnie mieszamy, aż ciasto uzyska jednolita konsystencję.
  • 3. Wylewamy do nasmarowanej tortownicy, wrzucamy truskawki.
  • 4. Pieczemy ok 45 min w 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować