Puszysty biszkopt z galaretką

4.5 (187 ocen)

  • Średni

Delikatne ciasto, lekka, niczym obłoczek masa, pachnące owoce i soczysta galaretka. Do tego - zawsze się udaje! Czy trzeba czegoś więcej?

  • Średni

Składniki:

  • - mąka pszenna: 0.5 szklanki
    - mąka ziemniaczana: 0.5 szklanki
    - jaja: 4 sztuki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cukier: 1 szklanka
    - bita śmietana: 2 szklanki
    - serek waniliowy: 1 szklanka
    - Żelatyna: 1 łyżka
    - owoce sezonowe lub z puszki: 2 szklanki
    - galaretka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Puszysty biszkopt z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić pianę z 4 białek ze szczyptą soli. Dodać cukier, ubijać. Następnie dodać żółtka, na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec 15 - 20 minut w 175 stopniach. Po wystudzeniu biszkopt nasączyć herbatą z cytryną. Śmietanę ubić, dodać serek waniliowy, zagęścić żelatyną rozpuszczoną w 100 ml. wody. Na biszkopt wyłożyć śmietanę, ułożyć owoce, zalać tężejącą galaretką, przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować