Puszyste rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie biszkoptu : Z białek ubij pianę na sztywno. Partiami dodaj cukier nie przerywając miksowania. Do masy pojedynczo dodaj żółtka. Na koniec wsyp przesianą mąkę i starannie ale delikatnie wymieszaj składniki. Ciasto przelej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 30-35 minut w temperaturze 170 stopni.
2.Przygotowanie masa : 0,5l mleka zagotuj z 0,5 szklanki cukru. Pozostałą cześć mleka wlej do kubka. Dodaj żółtka i mąkę ziemniaczaną oraz pszenną. Wymieszaj składniki. Wolnym strumieniem wlej do gotującego się mleka cały czas mieszając. Gęsty budyń ostudź. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodaj partiami budyń a następnie adwokat. Wsyp kokos i delikatnie połącz składniki.
3.Przygotowanie ciasto : Ostudzony biszkopt przekrój wzdłuż na 3 części. Na każdej posmaruj kremem i przykryj kolejnym biszkoptem. Górę biszkoptu posmaruj cienką warstwą kremu budyniowego i posyp wiórkami kokosu.
Komentarze