Puszyste racuchy pachnące cynamonem

4.99 (199 ocen)

„Ponoć najlepsze racuchy jakie jadł mój mąż”

Składniki:

  • 1 ½ szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    1-2 łyżki oleju (do ciasta)
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Cukier wanilinowy
    ½ łyżeczki soli
    Cynamon (zgodnie z upodobaniem)
    Cukier puder (do posypania)
    3 jabłka
Wystaw ocenę:

4.99 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszyste racuchy pachnące cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zmieszać razem i dokładnie zmiksować.
  • 2. Jabłka utrzeć na tarce, na dużym oczku i dodać do ciasta.
  • 3. Smażyć na rozgrzanym oleju niewielkie placuszki aż do osiągnięcia złotego koloru. Odsączyć na ręczniku papierowym, posypać przed podaniem cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować