Puszyste złote kuleczki.Można je podjadać bez nadzienia bo połączenie ciasta z gorzką czekoladą jest tak genialne, że nic więcej do szczęścia nie potrzeba.Ale są zwolennicy nadziewania ptysia bitą
Puszyste ptysie z gorzką czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie : Do rondelka wlać wodę i wrzucić pokrojone w kostkę masło. Postawić na ogniu i doprowadzić do bardzo lekkiego wrzenia. Wyłączyć ogień i wsypać mąkę, całość wymieszać drewnianą łyżka aż masa będzie jednolita. Odstawić do ostygnięcia. Wbić jajka pojedynczo, za każdym razem miksując. Wsypać pokrojoną drobno czekoladę i bardzo delikatnie połączyć składniki. Uformować niewielkie kuleczki na papierze do pieczenia. piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15-20 minut ( w zależności od wielkości ptysi).
Komentarze