Puszyste ptysie z gorzką czekoladą

0 (0 ocen)

Puszyste złote kuleczki.Można je podjadać bez nadzienia bo połączenie ciasta z gorzką czekoladą jest tak genialne, że nic więcej do szczęścia nie potrzeba.Ale są zwolennicy nadziewania ptysia bitą

Składniki:

  • Składniki :
    250ml wody,
    90g masła,
    1 łyżka cukru,
    1 łyżeczka soli,
    szklanka mąki,
    3 jajka,
    1/2 szklanki pokrojonej gorzkiej czekolady w drobną kostkę.

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ptysie

Puszyste ptysie z gorzką czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotowanie : Do rondelka wlać wodę i wrzucić pokrojone w kostkę masło. Postawić na ogniu i doprowadzić do bardzo lekkiego wrzenia. Wyłączyć ogień i wsypać mąkę, całość wymieszać drewnianą łyżka aż masa będzie jednolita. Odstawić do ostygnięcia. Wbić jajka pojedynczo, za każdym razem miksując. Wsypać pokrojoną drobno czekoladę i bardzo delikatnie połączyć składniki. Uformować niewielkie kuleczki na papierze do pieczenia. piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15-20 minut ( w zależności od wielkości ptysi).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować