Puszyste muffiny z truskawkami

4.5 (194 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Niezwykle delikatne, puszyste muffiny z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • na 15 muffinek:
    15 truskawek
    1 i 3/4 szklanki mąki tortowej
    3/4 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 płaskiej łyżeczki sody
    1/2 szklanki cukru
    2 jajka M/L
    1 szklanka jogurtu naturalnego/maślanki albo kefiru
    1/2 szklanki oleju
    płatki migdałów do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Puszyste muffiny z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W osobnych naczyniach pomieszać suche i mokre składniki (oprócz truskawek i płatków migdałów).
  • 2. Następnie niezbyt dokładnie wymieszać zawartość obu misek (tylko do połączenia składników, mogą pozostać grudki).
  • 3. Nałożyć do foremek na dno trochę ciasta włożyć po truskawce i przykryć ciastem.
  • 4. Wierzch posypać płatkami migdałów.
  • 5. Piec 22-25 minut w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować