Puszyste kulki mięsne

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo prosta propozycja na obiad. Możesz podać kuleczki z ulubionym sosem.

Składniki:

  • Składniki :
    600g fileta indyczego,
    2 jajka,
    pieprz, sól,
    olej do smażenia,
    2 łyżki mąki,
    1 łyżka mąki ziemniaczanej.

Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Kulki

Puszyste kulki mięsne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Filet z indyka opłukaj i zmiel. Mięso wrzuć do miski. Wbij żółtka, dodaj sól, pieprz i mąkę. Wszystko wymieszaj. Białka ubij na szykowną pianę i dodaj do mięsa. Całość delikatnie połącz. W dłoniach uformuj pulpeciki i połóż na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju. Smaż na złoty kolor.
    Aby pulpety miały idealny okrągły kształt opłukaj często ręce w zimnej wodzie. Możesz delikatnie oprószyć mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować