Puszyste kotlety z filetem z kurczaka, serem i curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę.
2.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
3.Natkę pietruszki drobno poszatkować.
4.Pokrojoną pierś z kurczaka dajemy do misy,
dodajemy starty ser, pokrojoną natkę.
5.Następnie dodajemy mąki, musztardę, majonez, jajka i przyprawy.
6. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej gęstej masy.
7. Na rozgrzaną patelnię dodajemy po kopiastej łyżce farszu
i pieczemy z obu stron na złocisty kolor.
6.Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej gęstej masy.
7.Na rozgrzaną patelnię dodajemy po kopiastej łyżce farszu
i pieczemy z obu stron na złocisty kolor.
Komentarze