Puszyste kotlety z filetem z kurczaka, serem i curry

4.68 (235 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

idealne mięciutkie i delikatnie kotleciki

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka lub 2 pojedyncze
    około 150g sera gouda
    2 łyżki musztardy chrzanowej
    2 łyżki majonezu
    2 całe jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    pęczek natki pietruszki
    sól, pieprz, curry
Wystaw ocenę:

4.68 (235 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Puszyste kotlety z filetem z kurczaka, serem i curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 3. Natkę pietruszki drobno poszatkować.
  • 4. Pokrojoną pierś z kurczaka dajemy do misy,
    dodajemy starty ser, pokrojoną natkę.
  • 5. Następnie dodajemy mąki, musztardę, majonez, jajka i przyprawy.
    6. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej gęstej masy.
    7. Na rozgrzaną patelnię dodajemy po kopiastej łyżce farszu
    i pieczemy z obu stron na złocisty kolor.
  • 6. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej gęstej masy.
  • 7. Na rozgrzaną patelnię dodajemy po kopiastej łyżce farszu
    i pieczemy z obu stron na złocisty kolor.

Porady

Idealne na wiosenny obiad do surówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować