Puszyste ciasto z jagodami.

4.5 (172 ocen)

  • 60 min

Puszyste,lekko kwaśne ciasto.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 jajka
    1 szklanka mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka cukru
    12,5 dag masła lub margaryny
    3 łyżki śmietany 12%

    dodatkowo:
    1 szklanka jagód kamczackich lub borówek ( u mnie jagody )
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciasto

Puszyste ciasto z jagodami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę,stopniowo dodawać po jednym jajku i ucierać,następnie dodać śmietanę,obie mąki i proszek do pieczenia,dokładnie utrzeć.
  • 2. Wsypać jagody lub borówki i wymieszać.
  • 3. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia,o średnicy 23 cm.Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia.
  • 4. Upieczone i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować