Puszysta Babka

4.49 (171 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Szybkie co nieco idealne do kawy :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 duże jaja
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki tortowej
    3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 kostka margaryny Palmy rozpuszczonej
    aromat cytrynowy
    1 1/2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysta babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puszysta Babka 1. Margarynę rozpuścić w kąpieli wodnej nie studzić.
    Jaja utrzeć z cukrem dodając stopniowo wymieszane mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Miksować na wolnych obrotach wlewając ciepłą rozpuszczoną margarynę. Na koniec dodać kilka kropelek aromatu cytrynowego. Odlać 1/3 ciasta i dodać kakao dokładnie miksując składniki. Keksówkę 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlewać najpierw jasną potem ciemną warstwę ciasta . Piec w temp. 180 stopni ok 45-50 minut. Po wystudzeniu ciasta oprószyć cukrem pudrem lub polać czekoladą. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować