puszek jabłkowy

0 (0 ocen)

  • Średni

miękkie, mocno jabłkowe ciasto pod śmietanową pierzynka, z nutką kakaa:)

  • Średni

Składniki:

  • - CIASTO jajka: 6 sztuk
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - cukier: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki

    - MASA JABŁKOWA- jabłka: 1.5 kilograma
    - cukier: 0.75 szklanki
    - margaryna: 50 gramów
    - galaretka cytrynowa: 1 opakowanie
    - budyń śmietankowy: 1 opakowanie

    - MASA ŚMIETANOWA: 1 opakowanie
    - śmietnaka kremówka: 500 mililitrów
    - fix do bitej śmietany: 2 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszek jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puszek jabłkowy 1. Białka ubić na sztywno.
    dodawać żółtka ubijając
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia połączyć z jajkami,
    ciasto wylać do formy( wyłożonej papierem do pieczenia) piec ok 30 min w temp 180
    MASA JABŁKOWA
    jabłka obrać, zetrzeć na tarce, dodać margarynę cukier i galaretkę, oraz budyń rozrobiony w odrobinie wody wymieszać
    MASA ŚMIETANOWA
    ubić śmietankę kremówkę z fixami

    Ciepłą masę wylać na ciasto biszkoptowe, zostawić do wystygnięcia
    na wierzch wyłożyć masę śmietanową posypać kakaem/cynamonem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować