1.Upiec biszkopt, czyli białąk ubić z cukrem na pianę, dodać żółtka i mąkę z proszkiem, na końcu wlać oceti przelać do blaszki (26x38 cm ), piec 30-35 min w temp.180'C. Wystudzić .Na zimny biszkopt wyłożyć masę krówkową ( wcześniej puszkę z masą zanurzyć na kilka minut w gorącej wodzie) Składniki na masę migdałową podsmażyć, wsypać płatki migdałowe i ponownie podsmażyć, wyłożyć na masę. Ubić pierwszą śmietanę dodając cukier i żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl. wody. Wyłożyć na masę migdałową. Ułożyć biszkopty, ubić drugą śmietanę z cukrem, żelatyną (rozpuszczoną w 1/4 szkl wody) oraz kakao i wyłożyć na biszkopty. Całość można oprószyć startą czekoladą i schłodzić
Komentarze