Puree z ziemniaków, marchewki i groszku

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 8 osób

oto pomysł na ziemniaki by podać je w bardziej wyrafinowany sposób

  • 10 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • ziemniaki - 6 dużych

    1 marchewka

    zielony groszek z puszki

    1/4 kostki masła

    2 łyżki stołowe kefiru albo śmietany

    sól, pieprz,

    szczypiorek albo por do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Puree z ziemniaków, marchewki i groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puree z ziemniaków, marchewki i groszku 1. Z ziemniaków i marchewki: Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie z marchewką, tłuczemy tłuczkiem z dodatkiem masła i kefiru oraz pieprzu.


    Puree z ziemniaków i groszku: ziemniaki gotujemy, następnie tłuczemy tłuczkiem z dodatkiem masła i odrobiny kefiru, dodajemy groszek z puszki i nadal wszystko mieszamy na jednolitą masę.

Porady

Puree można udekorować szczypiorkiem, porem, marchewką albo groszkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Marchewka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować