PUREE Z SELERA I JABŁKA

4.51 (196 ocen)

bardzo ciekawy zamiennik ziemniaków które bardzo często goszczą na naszych stołach

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    2 selery średniej wielkości
    2 jabłka
    2 szkl. Wody
    2 szkl. Mleka
    pieprz
    Sól
    Vegeta
    1 łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Puree z selera i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • puree z selera i jabłka 1. WYKONANIE:
    Seler obieramy i kroimy w większą kostkę . gotujemy do miękkości w mieszance wody z mlekiem doprawiamy Vegetą .Jabłka obieram i kroje w kostkę przesmażam do miękkości na maśle . Po ugotowaniu odcedzamy seler ale nie wylewamy mieszanki będzie potrzebna . seler wkładam do blendera razem z jabłkiem , miksuje na gładką masę reguluje konsystencje dodając mieszankę wody z mlekiem . Doprawiamy do smaku solą pieprzem. Podawać do obiady z mięsem ja akurat prezentuje z mielonym .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować