Rozetki z puree ziemniaczanego

4.51 (170 ocen)

  • 60 min

Ziemniaczane babeczki z piekarnika

  • 60 min

Składniki:

  • 750g ziemniaków
    3 jajka
    1 łyżka masła
    1 łyżka oliwy z oliwek
    pół łyżeczki kurkumy
    koperek do dekoracji
    sól
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Rozetki z puree ziemniaczanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy, odcedzić. Przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Dodać sól, jajka, masło i oliwę, dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. Masę ziemniaczaną przełożyć do rękawa cukierniczego, wyciskać rozetki na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wstawić do piekarnika na ok. 25 min, aż rozetki się lekko zarumienią. Podawać na ciepło. Smacznego!

Porady

Polecam jako dodatek np. do ryb.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurkuma Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować