Purée z kaszą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To nie tylko świetny dodatek do mięsa. Równie dobrze smakuje jako samodzielne danie.

Składniki:

  • ● 70 dag ziemniaków
    ● woreczek kaszy jęczmiennej
    ● 3 cebule
    ● ząbek czosnku
    ● łyżka smalcu
    ● 2/3 szkl. mleka
    ● sól, pieprz
    ● łyżeczka vegety

Purée z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebule i czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy na smalcu.
  • 2. Ziemniaki obieramy i myjemy. Gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Wlewamy mleko i robimy purée. Dodajemy cebulę z czosnkiem. Mieszamy z kaszą i doprawiamy solą, pieprzem i vegetą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy