Pure z selera z mleczkiem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszne, lekkie i kremowe pure z selera z mleczkiem kokosowym. Pasuje do każdego mięsa jako dodatek.

  • 30 min

Składniki:

  • seler korzeniowy duża bulwa
    mleczko kokosowe 250 ml
    sól
    olej lniany
    orzeszki piniowe
    pieprz
    gałka muszkatołowa
    natka pietruszki

Pure z selera z mleczkiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera obierz, umyj i pokrój w dość dużą kostkę. Ugotuj do miękkości ok 15 minut. Odcedź i dodaj sól, wlej mleczko i zblenduj. Dopraw pieprzem i gałką. Polej olejem lnianym i posyp uprażonymi orzeszkami piniowymi.

Porady

bardzo dobre będą tez migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy