Pulpety z żółtym serem

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Te klopsiki są rewelacyjne. Na pewno każdemu będą smakowały.

  • 20 min

Składniki:

  • ● 30 dag mielonego mięsa
    ● op. sosu pieczarkowego
    ● 10 dag żółtego sera
    ● jajko
    ● bułka tarta
    ● pęczek szczypiorku
    ● szczypta słodkiej mielonej papryki
    ● sól, pieprz
    ● tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem i drobno siekamy. Żółty
    ser ścieramy na tarce o dużych
    oczkach.
  • Pulpety z żółtym serem 2. Do mięsa wbijamy jajko.
    Dodajemy odrobinę bułki tartej
    i szczypiorek, dokładnie
    mieszamy. Doprawiamy solą,
    pieprzem i papryką.
  • 3. Z masy formujemy małe
    kulki i wkładamy do nasmarowanego
    tłuszczem żaroodpornego
    naczynia.
  • 4. Sos mieszamy z wodą według
    przepisu na opakowaniu
    i wlewamy do pulpetów.
    Wierzch posypujemy serem i ewentualnie papryką. Pieczemy
    ok. 30 minut w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury
    ok. 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować