PULPETY Z RYŻEM W SOSIE POMIDOROWYM

4.39 (228 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

ŚWIETNIE SMAKUJĄ A POZA TYM SĄ ŁATWE DO ZROBIENIA.ZAWSZE ROBIĘ ICH PODWÓJNĄ ILOŚĆ.POLECAM WYPRÓBOWAĆ!

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 40 dag męsa mielonego ( mieszanego )
    - 1 woreczek ryżu
    - cebula
    - jajko
    - 2-3 łyżki bułki tartej
    - 2 kostki rosołowe ( najlepiej wołowe )
    - mały przecier pomidorowy
    - sól, pieprz ( lub przyprawa uniwersalna )
Wystaw ocenę:

4.39 (228 ocen)

Pulpety z ryżem w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy wedlug przepisu na opakowaniu i studzimy.
    Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na tłuszczu.
  • 2. Mięso, ryż, cebulę i jajko mieszamy na jednolitą masę.
    Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy bułkę tartą i pono
    wnie dokładnie mieszamy.Formujemy pulpety.
  • 3. Zagotowujemy litr wody z kostkami bulionowymi.Na gotu-
    jący się bulion kładziemy pulpety i gotujemy na średnim
    ogniu około 10 minut.
  • 4. Do pulpetów dodajemy przecier pomidorowy.Sos możemy
    zagęścić mąką i śmietaną.
    Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować