Pulpety wieprzowe w sosie

5 (154 ocen)

Pulpeciki w sosie dla małych niejadków:)

Składniki:

  • 50-60 dag mięsa wieprzowego (może być mieszane)
    1 cebula
    1 czerstwa kajzerka
    1 jajko
    bulion warzywny (lub mięsny)
    1 spora marchewka
    1 łyżka śmietany kwaśnej do zup i sosów
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety wieprzowe w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić w maszynce razem z cebulą i namoczoną wcześniej w wodzie i odciśniętą kajzerką. Dodać jajko oraz przyprawy. Dokładnie
    wymieszać i formować małe pulpety. Obtoczyć je w mące i usmażyć na patelni na oleju. Zalać je bulionem do 3/4 wysokości. Dodać pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę. Przykryć i dusić do miękkości. ok. 20 minuty. Dodać śmietanę. Posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować