Pulpety w sosie śmietanowym z brokułami

4.51 (193 ocen)

  • 50 min

Uwielbiam to danie. Przepis powstał z połączenia kilku dań. Wszyscy domownicy zajadają się nim do ostatniego pulpecika.

  • 50 min

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego
    Przyprawa do mięsa mielonego
    Kucharek
    2 ząbki czosnku
    Bułka zwykła
    2 jajka
    Brokuł
    Kostka rosołowa
    1 duża śmietana
    3 średnie cebule
    Pieprz
    Majeranek
Wystaw ocenę:

4.51 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety w sosie śmietanowym z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pulpety 1. Mięso, przyprawę, kucharek, czosnek, wymoczoną i odsączoną bułkę, jajka wymieszać w misce. Przygotować mąkę i obtaczać w niej uformowane pulpety, po czym podsmażyć na rozgrzanym oleju. Pulpety wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Brokuły podgotować w kostce rosołowej. Na patelnie wlać olej i podsmażyć cebulę uprzednio pokrojoną w kostkę. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać. Następnie dodać szklankę wody wymieszaną z kostką rosołową. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować