Pulpety w sosie serowym

4.5 (197 ocen)

  • 45 min

na każdą okazje

  • 45 min

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe - 400 gramów
    natka pietruszki - 0.5 pęczka
    Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
    namoczona w mleku kajzerka - 1 sztuka
    ząbki czosnku - 2 sztuki
    bulion - 500 mililitrów
    cebula - 1 sztuka
    sól i pieprz do smaku
    pieczarki - 200 gramów
    olej - 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek i cebulę drobno posiekaj. Wymieszaj z mięsem. Pieczarki pokrój na pół.
    Dodaj odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj masę i zrób pulpeciki średniej wielkości.
    Pulpeciki smaż na patelni aż nabiorą rumianego koloru z wszystkich stron.
    Po kilku minutach smażenia dodaj pieczarki.
    Fix Knorr wymieszaj z bulionem.
    Zalej płynem pulpeciki i duś kilka minut aż sos zgęstnieje. Podawaj z pieczywem, a także z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować