Pulpety w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę namoczyć w mleku.
Na patelnię wrzucić 1 łyżkę masła, dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek. dusić do miękkości.
2.Do miski przełożyć mięso, odciśniętą bułkę, podsmażoną cebulę z czosnkiem, jajko. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dobrze wymieszać, Formować niewielkie kulki, otoczyć je w mące i podsmażyć na oleju.
3.W garnku na 1 łyżce masła poddusić poszatkowaną cebulę. Zalać bulionem dodać poszatkowane pieczarki. Na gotujący sos wrzucić pulpety. gotować do miękkości pieczarek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zagęścić 1 łyżką mąki rozpuszczoną w 5 łyżkach wody.
Komentarze