Pulpety w sosie ogorkowo-marchewkowym

0 (0 ocen)

byc może składniki dla niektórych zaskakujące ale danie jest na prawde pyszne

Składniki:

  • 3 zielone ogorki
    2 marchewki
    mięso mielone
    jajko,
    cebula
    bulion
    sól, pieprz
    śmietana
    łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety w sosie ogorkowo-marchewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ogorki, marchewkę obrac i pokroic w kostkę.
  • 2. Z miesa mielonego z dodatkiem jajka,cebulki, pieprzu, soli uformowac małe pulpety. Obsmazyc na rozgrzanym oleju na rumiano,a nastepnie przelozyc do miski.
  • 3. Na tym samym oleju podsmazyc ogorki i marchewke. Jak warzywa juz beda lekko rumiane podlewa sie je bulionem, tyle, zeby byly zakryte.
  • 4. Wrzucamy pulpeciki i dusimy jeszcze chwile, do miekkosci marchewki, nastepnie zaprawiamy maka rozmieszana ze śmietaną.

Porady

Ja podałam z kaszą z posiekaną świeżą miętą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować