Pulpety w pomidorowej

5 (159 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 10 min

To ulubiona zupa mojej kuzyneczki.Warunkiem jest jednak choćby jedna różyczka.

  • 10 min

Składniki:

  • sól do smaku
    pieprz do smaku

    Na pulpety

    mięso mielone 40 dag
    jajko 1 sztuka
    kasza manna 1 łyżka
    cebula 1/4 sztuki
    mąka do obtaczania

    Na zupę

    marchew 1 sztuka
    lubczyk 1 liść
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    kostka rosołowa 1 sztuka
    koncentrat pomidorowy 2 łyżki
    śmietana 2 łyżki
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety w pomidorowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, kasze mannę, jajko, zarobić masę i doprawić do smaku. Z masy formować pulpety, obtaczać w mące, rzucać na gotującą się wodę z kostką rosołową i obraną i pokrojoną marchwią, wody gotujemy tyle ile potrzebujemy zupy (ok. 1,5 litra). Gotujemy 10 minut.
    Dodajemy lubczyk, natkę pietruszki. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku, zabielamy śmietaną.

    Zupę można podawać z makaronem, ryżem, albo ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować