Pulpety rybne w sosie koperkowo-serowym

5 (160 ocen)

  • 15 min

Nie lubię ryb ponieważ zawsze znajdą się jakieś ości, w tym przepisie ości w rybie nie istnieją

  • 15 min

Składniki:

  • ½ kg filetów z dowolnej ryby
    2 marchewki
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    pęczek posiekanego koperku
    sok z 1 cytryny
    1 serek topiony
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sos koperkowy Ser

Pulpety rybne w sosie koperkowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki ugotować w osolonej wodzie. Filety rybne opłukać, pokroić na małe kawałki. Do ryby wbić jaja i całość zmiksować w blenderze. Do masy rybnej dodać startą na tarce o małych oczkach marchewkę, połowę posiekanego koperku, bułkę tartą oraz sok z cytryny. Całość wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
    Z powstałej masy formować kulki. Pulpety lekko podsmażyć na oleju w rondelku. Dodać dwie szklanki wody i pokrojony w kawałki serek topiony. Pulpety dusić pod przykryciem tak długo aż serek się roztopi i sos zgęstnieje. Na koniec do sosu dodać resztę koperku. Podawać z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ryby Sery Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować