Pulpety rybne w sosie

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój 3-letni syn uwielbia robić ze mną pulpety. Formuje „kulki” i wyjada bułkę.

Składniki:

  • 2 filety z pangi
    jajko
    przyprawa do ryb
    sól
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    bułka tarta
    olej

    Sos:
    2 łyżki startego chrzanu
    2 łyżki keczupu
    150 ml śmietany 12-proc.
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety rybne w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy, osuszamy i mielimy. Wbijamy jajko. Doprawiamy solą i przyprawą do ryb. Mieszamy z natką pietruszki. Wyrabiamy. W razie potrzeby masę zagęszczamy bułką tartą. Formujemy pulpety i obtaczamy
    w bułce. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • 2. Składniki sosu mieszamy ze szklanką wody i na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy pulpety i dusimy ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować