Pulpety rybne w delikatnym sosie

1 (1 ocen)

  • 60 min

Od dawna chodziła za mną rybka. Pomysł na pulpety znalazłam w książce z przepisami kuchni polskiej.

  • 60 min

Składniki:

  • - filety rybne - 1 kg - ja użyłam limandy
    - pieczarki - 6 szt
    - cebula - 2 szt - 1 duża + 1 mała
    - jajka - 2 szt
    - kasza manna - 3 czubate łyżki
    - marchewka - 1 szt
    - koperek - 1 pęczek
    - sól, pieprz, przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Pulpety rybne w delikatnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-08ivaj2 1. Filety rybne rozmrażamy. Marchewkę i cebule obieramy, a następnie kroimy - marchewkę w kawałki, a cebule na ćwiartki. Warzywa zalewamy 1,5 l wody i gotujemy aby otrzymać wywar warzywny.
  • image-15g0rif 2. Pieczarki i cebule kroimy na mniejsze kawałki. Tak samo robimy z filetami rybnymi. W blenderze miksujemy rybę, pieczarki i cebulę. Do powstałej masy dodajemy jajka, kaszę mannę, sól, pieprz i przyprawę do ryb. Całość mieszamy na jednolitą masę. Z powstałej masy formujemy pulpety. Dwa pierwsze wrzucamy do bulionu warzywnego, pozostałe układamy w rondlu. Gdy uformujemy już wszystkie pulpety, siekamy drobno koperek i dodajemy do wywaru. Wywar miksujemy na jednolity sos, którym zalewamy pozostałe pulpety w rondlu. Całość dusimy ok 15 minut. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować