Pulpety rybne w delikatnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety rybne rozmrażamy. Marchewkę i cebule obieramy, a następnie kroimy - marchewkę w kawałki, a cebule na ćwiartki. Warzywa zalewamy 1,5 l wody i gotujemy aby otrzymać wywar warzywny.
2.Pieczarki i cebule kroimy na mniejsze kawałki. Tak samo robimy z filetami rybnymi. W blenderze miksujemy rybę, pieczarki i cebulę. Do powstałej masy dodajemy jajka, kaszę mannę, sól, pieprz i przyprawę do ryb. Całość mieszamy na jednolitą masę. Z powstałej masy formujemy pulpety. Dwa pierwsze wrzucamy do bulionu warzywnego, pozostałe układamy w rondlu. Gdy uformujemy już wszystkie pulpety, siekamy drobno koperek i dodajemy do wywaru. Wywar miksujemy na jednolity sos, którym zalewamy pozostałe pulpety w rondlu. Całość dusimy ok 15 minut. Smacznego:)
Komentarze