Pulpety nadziewane pieczarką

4.5 (166 ocen)

  • 40 min

Robiłam wyprawkę dla mojej studentki i jakoś tak wyszło. Pomyślałam, że ładnie się zaparezentuje na talerzu

  • 40 min

Składniki:

  • Pulpety nadziewane gotowaną pieczarką.
    500 dkg mięsa mielonego
    1 czerstwa bułka
    1 jajko
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    2 marchewki
    kilka bardzo małych pieczarek
    ser mozarella
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety nadziewane pieczarką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, jak będzie miękka cebula dodać do niej startą marchewkę. Zostawić do ostygnięcia
    Mięso mielone wymieszać z jednym jajkiem, odsączoną bułką i podsmażoną mieszanką. Ja dodaje garść zielonej pietruszki. Jeżeli masa będzie bardzo kleista dodać 2-3 łyżki bułki tartej.
    Pieczarki wrzucić do osolonego wrzątku i gotować kilka minut "żeby zostały jędrne".
    Z masy formować pulpety w taki sposób aby w środku znalazła się pieczarka i odrobina sera mozarella.
    Gotowe pulpety gotować przez 7 min w wodzie z kostką rosołową. Przestudzone i odsączone pulpety obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.
    Podawać z ryżem i sosem. Najlepiej wygląda jak jeden podajemy przecięty na pół.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować