Pulpety mielone w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa w misce dodać bułkę tartą, jajko, sól(ok. 1/2 łyżeczki), pieprz(1/2 łyżeczki), majeranek, pół cebuli posiekanej drobno, i dokładnie wyrobić rękami.
2.Z mięsa formować kotleciki i obsmażyć na oleju. Kotleciki przełożyć go garnka, z patelni wymyć resztki pozostałe po smażeniu wodą i dodać do garnka.
3.Obsmażone kotleciki przełożyć do garnka, zalać wodą (woda powinna zakrywać kotleciki) dodać sól(1/2 łyżeczki), pieprz(1/2 łyżeczki), majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, grzyby suszone, pokrojoną cebule i rozkruszoną kromkę pieczywa razowego. Całość gotować ok 30 min od czasu do czasu mieszając. Można podawać z ziemniakami, ryżem i surówką.
Komentarze