PULPETY INDYCZE Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

LATEM STARAM SIĘ WPROWADZAĆ JAK NAJWIĘCEJ ŚWIEZYCH WARZYW DO DAŃ.A REZULTAT WYŚMIENITY.

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego z indyka
    1 szkl bułki tartej
    1 cebula
    sól,pieprz,majeranek
    2jajka
    Nadzienie:
    4 małe różyczki kalafiora
    marchew
    pietruszka
    1 łyżka groszku
    natka z pietruszki
    5 listków lubczyku

Pulpety indycze z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PULPETY INDYCZE Z WARZYWAMI 1. Mięso mielone z indyka przełożyć do miseczki, wbić jajko. Cebule pokroić bardzo drobniutko, podsmażyć na odrobinie oleju, wlać do mięsa. Dodać 2 łyżkibułki tartej, sól,szczypte majeraneku,pieprz, wyrobić. Formować dość duże klopsy,poczym robimy wgłębienie i wkładamy kawałeczek kalafiora,marchewki,pietruszki,groszku,natki,lubcz yku.Dokładnie zlepiamy i maczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na wolnym ogniu z obu stron.Podsmażone pulpety przekładamy jeszcze do naczynia żaroodpornego na jakieś 15 min,aby dokładnie wszystko w środku było dopieczone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy