Pulpety indycze w warzywach

0 (0 ocen)

Lekka potrawa świetna zarówno jako danie dla dzieci jak i dla dorosłych

Składniki:

  • Pierś z indyka
    Marchew (3)
    cebula
    olej
    sól
    pieprz
    kawałek czerstwej bułki
    jajo

Pulpety indycze w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy
    bułkę moczymy w wodzie
    warzywa obieramy, kroimy w drobiutką kostkę
  • 2. Mięso mieszamy z bułką, solą, pieprzem i jajem. Formujemy w kulki, smażymy.
  • 3. Warzywa wsypujemy do garnka, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pół szklanki wody, przykrywamy i dusimy przez ok 20 '
  • 4. Kiedy pulpety się zrumienią, możemy je zdjać.
  • 5. Do garnka w którym duszą się warzywa, dodajemy kulki mięsne i całośc podduszamy jeszcze przez ok 15/20 '
  • 6. Po tym czasie danie jest gotowe.

Porady

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy