UWAGA!! Przed posmakowaniem skontaktować się z lekarzem, gdyż spożycie mojego SPAGHETTI ("Pulpet bęc") wywołuje uczucie podobne, jak po zażyciu soku z gumijagód!
2.Na patelni rozgrzej olej, dodaj 2 łyżki mąki, smaż do momentu zarumienienia się mąki, po czym stopniowo dodawaj wodę mieszając przygotowany miks na pateli.
3.Następnie dodaj mleko, sól i koncentrat pomidorowy.
*W przypadku pojawienia się grudek, na skutek niedokładnego wymieszania składników, zaleca się użycie blendera, by powierzchnia sosu była nieskazitelna.
4.Na osobnej patelni rozdrobnj klopsiki mielone i je podsmaż.
5.Połącz skwierczące klopsiki z uprzednio przygotowanym sosem.
6.Wyłóź makaron na talerz, polej sosikiem z klopsikami i rozkoszuj się wyśmienitym daniem widelec po widelcu, kęs po kęsie.
Komentarze