Pulpet bęc

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

UWAGA!! Przed posmakowaniem skontaktować się z lekarzem, gdyż spożycie mojego SPAGHETTI ("Pulpet bęc") wywołuje uczucie podobne, jak po zażyciu soku z gumijagód!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron jajeczny niteczki (nie przesól :)): 125 gramów
    - mąka pszenna 650: 2 łyżki
    - olej rzepakowy: 2 łyżki
    - woda: 1 szklanka
    - sól: 3 szczypty
    - mleko: 1 łyżka
    - koncentrat pomidorowy: 2 łyżki
    - klopsiki mielone: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpet bęc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj makaron.
  • 2. Na patelni rozgrzej olej, dodaj 2 łyżki mąki, smaż do momentu zarumienienia się mąki, po czym stopniowo dodawaj wodę mieszając przygotowany miks na pateli.
  • 3. Następnie dodaj mleko, sól i koncentrat pomidorowy.
    *W przypadku pojawienia się grudek, na skutek niedokładnego wymieszania składników, zaleca się użycie blendera, by powierzchnia sosu była nieskazitelna.
  • 4. Na osobnej patelni rozdrobnj klopsiki mielone i je podsmaż.
  • 5. Połącz skwierczące klopsiki z uprzednio przygotowanym sosem.
  • 6. Wyłóź makaron na talerz, polej sosikiem z klopsikami i rozkoszuj się wyśmienitym daniem widelec po widelcu, kęs po kęsie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Mąka Mleko Olej Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować