Pulpecikowa gąsienica

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Siostrzeniec to niejadek. Wymyślam dla niego różne potrawy

Składniki:

  • ● 30 dag mielonego mięsa z indyka
    ● cebula
    ● jajko
    ● czerstwa kajzerka
    ● bułka tarta
    ● 3/4 szkl. mleka
    ● łyżka majonezu
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
    ● kawałek papryki
    ● kilka listków bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpecikowa gąsienica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerkę namaczamy
    w mleku, odciskamy. Cebulę
    obieramy, drobno siekamy.
    Mięso mieszamy z cebulą,
    dodajemy jajko i kajzerkę.Doprawiamy solą i pieprzem.
    Wyrabiamy.
  • 2. Formujemy 7 różnej wielkości
    pulpetów. Obtaczamy
    w bułce tartej. Smażymy na
    rozgrzanym oleju.
  • 3. Z pulpetów – od największego
    do najmniejszego
    – układamy gąsienicę. Z majonezu
    robimy oczy, z papryki
    buzię. Dekorujemy bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować