Pulpeciki z żółtym serem

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Gdy mama gotuje, zawsze jej pomagam. Wiele potraw umiem już zrobić sama.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● 2 czerstwe bułki
    ● 10 dag żółtego sera
    ● jajko
    ● cebula
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól, pieprz
    ● bułka tarta
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpeciki z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki moczymy w wodzie
    ok. 15 minut, następnie odciskamy
    i rozdrabniamy.
    Cebulę obieramy i ścieramy
    na tarce o dużych
    oczkach. Mieszamy
    z mięsem. Wbijamy
    jajko i dodajemy
    bułkę. Doprawiamy
    przyprawa uniwersalna, solą i pieprzem.
    Wyrabiamy,
    aż powstanie gładka
    masa.
  • 2. Żółty ser kroimy
    w małe kawałki. Nabieramy niewielkie porcje
    mięsnej masy, lekko spłaszczamy.
    Nakładamy porcje
    sera, a następnie zlepiamy
    brzegi, formując kulki. Obtaczamy
    w bułce tartej.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy
    olej. Partiami smażymy pulpeciki
    na średnim ogniu,
    obracając co kilka minut, aż
    się zrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować