Pulpeciki z warzywami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zdrowa wersja kotletów mielonych

  • 10 min

Składniki:

  • 30 dkg mięsa mielonego
    2 łyżki otrębów owsianych
    1 marchewka
    1 pietruszka
    pół pęczka natki pietruszki
    szkl. wywaru
    łyżka przecieru pomidorowego
    jajko
    sól, pieprz

Pulpeciki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Utrzeć marchewkę i pietruszkę na tarce o dużych oczkach, posiekać natkę pietruszki.
    W misce wymieszać mięso, utartą marchewkę i pietruszkę, posiekaną natkę, jajko, otręby. Doprawić do smaku. Uformować małe kotleciki.
    2. Kotleciki obsmażyć ok 3 minuty z dwóch stron na patelni. Wymieszać przecier pomidorowy z wywarem. Wlać go na patelnie do obsmażonych już pulpecików, przykryć przykrywką i dusić 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy