Pulpeciki z mięsa mielonego

4.47 (168 ocen)

  • 45 min

Pyszne mięsne kuleczki

  • 45 min

Składniki:

  • 250g mięsa mielonego z łopatki
    pół łyżeczki ziół prowansalskich
    sól, pieprz
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka musztardy
    1 jajko

    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.47 (168 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Pulpety

Pulpeciki z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy jajko, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodajemy bułkę tartą. Formujemy małe pulpeciki (dłonie można zmoczyć w zimnej wodzie, łatwiej będzie formować kulki). Pulpeciki obsmażamy na oleju na złoty kolor. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować