Pulpeciki z makaronem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszne danie jednogarnkowe

  • 50 min

Składniki:

  • mięso mielone-300g
    śmietanka 30%-200ml
    makaron rurki-200g
    por-150g
    pieczarki-150g
    sól
    pieprz
    serek topiony-2szt

Pulpeciki z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem,formujemy małe pulpeciki i podsmażamy na rozgrzanym oleju.Pieczarki i pora kroimy i dodajemy do podsmażonych pulpecików,wszystko razem smażymy kilka minut.Do garnka wlewamy 700 ml wody i dodajemy śmietankę,mieszamy.Serek topiony kroimy w kostkę dodajemy do pulpetów,wrzucamy surowy makaron,wszystko razem gotujemy przez 10 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając,doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy