Pulpeciki z indyka z marchewką

4.5 (159 ocen)

dzieci je uwielbiają

Składniki:

  • 400g mielonego mięsa z indyka,
    1 jajko,
    1/2 szklanki kaszy manny,
    1 łyżka masła,
    2 średnie marchewki,
    sól,
    pieprz,
    koperek,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpeciki z indyka z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozpuść masło. Podsmaż chwilę marchew. Do miski przełóż mięso. Dodaj posiekany koperek i wcześniej przygotowaną marchew. Wsyp kaszę, sól i pieprz. Wyrób masę. Mięso włóż do lodówki na 40-50 minut. Dłonie posmaruj olejem i uformuj pulpeciki. Smaż na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować