Pulpeciki w szpinaku z makaronem

4.99 (182 ocen)

  • 40 min

szpinak zgrał się z makaronem jak pesto, pyszny dodatek

  • 40 min

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego z łopatki
    1 jajko
    1 bułka
    pieprz
    sól
    pieprz ziołowy
    szczypta majeranku
    szczypta oregano
    bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia
    150 g szpinaku (mrożony)
    2 ząbki czosnku
    1/3 szkl bulionu

    makaron szerokie falowane wstążki
Wystaw ocenę:

4.99 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpeciki w szpinaku z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, przepłukać zimną wodą i odcedzić.
    Mięso mielone wymieszać z przyprawami jajkiem i namoczoną , odciśniętą bułką.Formować małe kuleczki, wielkości klusek śląskich, panierować w bułce tartej i usmażyć obracając ze wszystkich stron, zdjąć z patelni, na ten sam tłuszcz włożyć szpinak , dodać posiekany czosnek i chwilę smażyć, podlać bulionem , doprawić solą, pieprzem, i majerankiem,
  • obiad 2. Na wierzch włożyć pulpeciki przykryć pokrywką i potrzymać na ogniu ok 5 min.
    Pulpeciki ze szpinakiem przełożyć do makaronu i chwilkę podgrzać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować