Pulpeciki w pysznym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę zalewamy niewielką
ilością letniej wody. Dodajemy do mięsa. Mieszamy i wyrabiamy
z jajkami, roztartym czosnkiem
i przyprawami. Formujemy
pulpeciki, obtaczamy w mące
i smażymy na gorącym oleju.
2.Cebulę kroimy w półplasterki,
dusimy, oprószamy łyżeczką
przyprawy uniwersalnej. Dodajemy pokrojone
w plasterki pieczarki, podsmażamy.
Przekładamy do garnka.
3.Szynkę kroimy w paski, przesmażamy,
dodajemy do pieczarek.
Wlewamy ok. litra wody
i zagotowujemy.
4.Dodajemy pokrojone w paski
ogórki i przecier. Doprawiamy
przyprawami i sosem sojowym.
Sos zagęszczamy mąką wymieszaną
z niewielką ilością wody
Komentarze