Pulpeciki rybne.

0 (0 ocen)

Gotowanie sprawia mi wielką frajdę, uwielbiam tworzyć nowe potrawy.

Składniki:

  • • 70 dag filetów z mintaja
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 3 gałązki natki
    • 1 dymka
    • 2 papryki czerwone
    • 1 jajko
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 4 łyżki kiełków fasoli mung
    • 1 łyżka oleju
    • 2 szklanki bulionu warzywnego
    • 1 kalafior
    • Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpeciki rybne. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Filety rybne opłucz, osusz. Skrop sokiem cytrynowym. Posyp solą oraz pieprzem.
  • 2. • Gałązki natki opłucz, osusz i posiekaj.
  • 3. • Dymkę oczyść, szczypior posiekaj, a cebulkę potnij w kosteczkę.
  • 4. • Papryki rozetnij wzdłuż, usuń środki z pestkami, a strąki potnij w paski.
  • 5. • Mintaja zmiksuj z jajkiem na gładko. Odłóż trochę szczypiorku do dekoracji, a resztę razem z cebulką, bułką tartą i natka dodaj do rybnej masy. Przypraw do smaku i wyrób. Uformuj niewielkie kulki. Obsmaż je na mocno rozgrzanym oleju. Zalej gorącym bulionem i gotuj około 15-20 minut.
  • 6. • Kiełki przelej wrzątkiem, osącz.
  • 7. • Kalafior podziel na różyczki i ugotuj. Ułóż na talerzu razem z pulpecikami. Posyp kiełkami, paseczkami papryki oraz szczypiorkiem. Podawaj z sosem chilli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować