Pulpeciki na parze

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję i studiuję, jednak zawsze znajdę czas na ugotowanie czegoś pysznego dla moich domowników.

Składniki:

  • ● filet z kurczaka
    ● jajko
    ● 2 łyżki mąki pszennej
    ● 2 łyżki bułki tartej
    ● przyprawa do kurczaka
    ● zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpeciki na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Mieszamy z rozkłóconym jajkiem, bułką, mąką, ziołami i przyprawą.
  • 2. Z masy formujemy
    niewielkie pulpeciki. Gotujemy na parze 15-20 minut. Doskonale smakują podane z warzywami ugotowanymi również na parze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie na parze Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować