pulpeciki chili con carne

0 (0 ocen)

  • 30 min

zdrowy rozgrzewający obiad

  • 30 min

Składniki:

  • mięso mielone z indyka 50 dag
    puszka fasoli czerwonej
    0,5 litra bulionu wołowego
    1 cebula
    1 papryka
    1 pomidor
    2-3 ząbki czosnku
    przyprawa chili con carne 1 łyżka
    papryka chili 1 łyżka
    kolendra mielona łyżeczka
    jajko
    olej
    sól
    pieprz

Pulpeciki chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mięsa zrobić pulpety: wymieszać z jajkiem, doprawić solą, pieprzem i kolendrą, obtaczać w mące i usmażyć na złoty kolor. Posiekać w kostkę cebulę, czosnek, paprykę, pomidor. Warzywa zeszklić na oleju, dodać pulpety i odsączoną z zalewy fasolę, podlać bulionem i dusić 10 min. Na końcu doprawić papryką chili.

Porady

Można podawać z pieczywem, ryżem lub kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy