Pulled pork

0 (0 ocen)

Pulled pork zazwyczaj robi się z najlepszej jakościowo łopatki wieprzowej. Jest to niezwykle miękkie mięso dzięki długiemu czasu pieczenia w niskiej temperaturze. Możesz je wykorzystać na wiele sposobów - na ciepło jako danie główne jak również, na zimno do kanapek.

Składniki:

  • 1 - 1,2 kg łopatki wieprzowej bez kości
    4 łyżki oleju
    0,2 l piwa
    3 gwiazdki anyżu
    pieprz w ziarenkach
    ziele angielskie
    liście laurowe
    owoce jałowca
    3 łyżki sosu sojowego
    4-5 ząbków czosnku
    1 mała kora cynamonu
    2 łyżki miodu
    2 pomidory
    2 jabłka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Pulled pork - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pulled pork 1. Do miski wlej olej, piwo, sos sojowy oraz miód. Wsyp wszystkie przyprawy oraz posiekany czosnek i wymieszaj składniki. Mięso włóż do marynaty. Dokładnie nasmaruj, przykryj folią i odstaw do lodówki na całą noc.

    Do naczynia żaroodpornego (najlepiej z pokrywką) przełóż mięso. Wlej marynatę. Dodaj pokrojone na ćwiartki pomidory i jabłka. Przykryj pokrywką i zawiń szczelnie folią. Wstaw do piekarnika w temperaturze 100 stopni na 10 godzin.

    Po upieczeniu ostaw mięso na 1 godzinę. Dwoma widelcami rozerwij idealnie miękkie mięso na włókna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Anyż Cynamon Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować