Pulepciki w sosie koperkowym

4.5 (168 ocen)

  • 15 min

To danie znają chyba wszyscy:) kojarzy mi się z dzieciństwem... Mięciutkie pulpeciki w aromatycznym sosie koperkowym... pychotka:)

  • 15 min

Składniki:

  • - 500g mielonego mięsa z indyka
    - śmietana 18% (3 łyżki)
    - pół szkl. mleka
    - 2 łyżki mąki
    - przyprawa uniwersalna
    - bułka namoczona w mleku
    - 1 jajko
    - sól, pieprz, majeranek
    - koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulepciki w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawiamy, wbijamy jajko i dodajemy bułkę. Wszystko mieszamy.
  • 2. Wkładamy do wrzątku doprawionego przyprawa uniwersalna i gotujemy ok 20 min.
  • 3. Śmietanę mieszamy z mlekiem i mąką. Wlewamy do gotujących się pulpetów. SIekamy koperek i dodajemy. Całość gotujemy jeszcze 10-15 min
  • 4. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować