Pudding z szałwii hiszpańskiej (chia) z musem jagodowo-bananowym

0 (0 ocen)

  • 11 godz. 40 min

Super zdrowe ziarenka szałwii hiszpańskiej wystarczy zalać mlekiem, zostawić na noc a rano dodać ulubione owoce i gotowe, polecam :)

  • 11 godz. 40 min

Składniki:

  • Na 2 porcje puddingu dla dorosłych i 1 mniejszą dla dziecka:

    0,5 l mleka
    4 płaskie łyżki szałwii hiszpańskiej (chia)
    łyżeczka surowego kakao
    łyżeczka syropu z agawy

    mus bananowo-jagodowy:

    duży banan
    0,5 szklanki mrożonych jagód

Pudding z szałwii hiszpańskiej (chia) z musem jagodowo-bananowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotowujemy i odstawiamy do wystudzenia.

    Dodajemy do niego syrop z agawy, kakao i dokładnie mieszamy aż kakao się rozpuści.

    Dodajemy ziarenka chia i mieszamy trzepaczką.

    Czynności powtarzamy za 15 minut po czym rozlewamy całość do szklanek lub miseczek.

    Wstawiamy do lodówki na całą noc.

    Rano owoce miksujemy na gładki mus.

    Pudding delikatnie mieszamy, polewamy musem owocowym.

    Smacznego :)

Porady

Syrop z agawy można zastąpić dowolnym syropem lub miodem a mleko mlekiem roślinnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy